

PRACTICAL WORKSHOP – PROFESSIONAL DIPLOMA OF AESTHETIC MEDICINE SUNDAY

08:15am - 08:45am	Registration	Collect your lanyard	
08:45am - 09:00am	Welcome	Overview of practical workshop	15 minutes
09:00am - 10:45am	Session 1	Ultrasound and radio frequency treatments Delegates to complete online module prior to attending course - Overview and theory - Cryomed Ultraformer - ASAP Micro+ Sonophoresis - Cryomed SecretRF	1 hr 45 mins
10:45am - 11:15am	Morning tea		30 minutes
11:15am - 01:00pm	Session 2	Complex Applications of Dermal Filler Delegates to complete online module prior to attending course - Review of complex treatment - Patients consult and consent – model 1 - Restalyne Filler Demonstration - Patients consult and consent – model 2 - Radiesse/Sinclair Ellanse Filler Demonstration	1 hr 45 mins
01:00pm - 01:45pm	Lunch		45 minutes
01:45pm - 02:45pm	Session 3a	How to integrate a skin therapist into your practice - Overview - Interactive discussion with Doctor and Dermal/Skin Therapist	60 minutes
02:45pm - 03:00pm	Session 3b	Non-surgical Body Contouring – Part 1 Delegates to complete online module prior to attending course - Overview of body contouring devices	15 minutes
03:00pm - 03:30pm	Afternoon tea		30 minutes
03:30pm - 04:00pm	Session 4a	Non-surgical Body Contouring – Part 2 - 2 live demonstrations - Talk through both devices with doctors - Final Q&A	30 minutes
04:00pm - 05:00pm	Session 4b	Acne scarring or Rosacea treatment demonstration Delegates to complete online module prior to attending course - Review of complex treatment - Patients consult and consent - Demonstration of PRP/Micro-needling and light therapy on acne scarring patient - Q&A	60 minutes
05:00pm		End of course	