

PRACTICAL WORKSHOP - PROFESSIONAL CERTIFICATE OF AESTHETIC MEDICINE SATURDAY OR SUNDAY ATTENDANCE

08:00am - 08:30am	Registration	Collect your lanyard	
08:30am - 08:45am	Welcome	Overview of practical workshop	15 minutes
08:45am – 09:30am	Session 1a	 Peels and Cosmeceuticals Delegates to complete online module prior to attending Why introduce cosmeceuticals into your practice? Overview by ASAP representative/trainer with PowerPoint Demonstrations - Gym for the Skin Demonstration - lactic peel Questions 	45 minutes
09:30am – 10:30am	Session 1b	 Botulinum Toxin - Part 1 Delegates to complete online module prior to attending BoNT Review Theory: Patient Consult: medical history, consent and photos, side effects, clinical outcome, aftercare DYSPORT Reconstitution demonstration Delegate Practical - draw up of saline + injecting into foam heads 	1 hour
10:30am - 11:00am	Morning tea		30 minutes
11:00am – 01:00pm	Session 2	 Botulinum Toxin – Part 2 Delegates to complete online module prior to attending Group A – patient consent, marking up models and injecting models under supervision Group B – patient consent, marking up models and injecting models under supervision 	2 hours
01:00pm - 02:00pm	Lunch		60 minutes
02:00pm - 03:30pm	Session 3	 Office based treatments for aesthetic medicine practice Delegates to complete online module prior to attending Review of treatments and how to implement in your practice Patients consult and consent Demonstration of PRP/Micro-needling and light therapy Q&A with presenter and supplier 	90 minutes
03:30pm - 04:00pm	Afternoon tea		30 minutes
04:00pm - 5:00pm	Session 4	Introduction to dermal fillers Delegates to complete online module prior to attending - Overview - Patients consult and consent process - Demonstration of lip filler - Q&A	60 minutes
05:00pm		End of course	